VI PUISTOFILOSOFIA-VIIKKO IKAALISTEN KESKUSPUISTOSSA JA BAR NO NAMESSA 21.-25.7.2015.

Metafysiikka oli aiheena akatemiatutkija Tuomas Tahkon alustuksessa IV Puistofilosofia-viikolla kesällä 2013. Kuva: Elizabeth Oakes.
Metafysiikka oli aiheena akatemiatutkija Tuomas Tahkon alustuksessa IV Puistofilosofia-viikolla kesällä 2013. Kuva: Elizabeth Oakes.

Puistofilosofia -viikko järjestetään Ikaalisten Keskuspuistossa jo kuudennen kerran 21.-25.7.2015. Olet sydämellisesti tervetullut luonnonkauniin, historiallisen puiston siimekseen harrastamaan filosofisia keskusteluja joka päivä klo 15.00-18.00. Ota myös ystäväsi, viltti ja piknik-kori mukaan!

Puistofilosofia -tapahtumia ei ole Suomessa juuri järjestetty, mutta kyseessä on erityisesti Keski- ja Länsi-Euroopassa suosittu harrastus, jossa ihmiset kokoontuvat puistoihin keskustelemaan heitä kiinnostavista kysymyksistä. Totuutta lähestytään – perinteiseen sokraattiseen tapaan – keskustelemalla. Tapahtuma toimii filosofisen keskustelun innoittajana ja esittelijänä myös suurelle yleisölle. Filosofia kuuluu kaikille! Ikaalisten Puistofilosofia-viikosta on vuosien saatossa tullut osa paikallista tapahtumakulttuuria, jossa on mukana vahva, alternatiivisen festivaalin tekeminen ja meininki. Satavuotiaiden jalopuiden alla vietetty viisipäiväinen festivaali keräsi viime kesänä jo yli sata filosofisista keskustelijoista kiinnostunutta kävijää.

Puistofilosofia-viikon uusi iltatapahtuma, Keskusteluja kyläravintolassa, aloittaa tänä kesänä Bar No Namessa, Ikaalisten keskustassa, aivan vesitornin juurella. Nimeltään wittgensteinilainen baari tarjoaa idyllisen hämärän ja tunnelmallisen miljöön, jossa filosofisia keskusteluja on verranto harrastaa. Toivotamme kaikki tervetulleiksi myös iltakeskusteluihin tiistaina, perjantaina ja lauantaina klo 20.00 alkaen!

VI Puistofilosofia-viikolla alustaa muun muassa Juha Tahvanainen. Kuva: Laura Nissinen.
VI Puistofilosofia-viikolla alustaa muun muassa Juha Tahvanainen. Kuva: Laura Nissinen.

VI Puistofilosofia-viikon alustajat edustavat poikkeuksetta oman tutkimusalansa huippua. Sellaisia ovat muun muassa professorit Jaakko Hämeen-Anttila, Kari Enqvist ja Jussi Kotkavirta. Heidän alustuksensa aiheita ovat Lähi-idän merkitys eurooppalaiselle kulttuurille, ihmisen suhde mikro- ja makrokosmokseen sekä häpeä tunnustuksen patologiana. Lisäksi asiantuntemustaan tarjoavat oluen kulttuurihistoriasta anekdoottikirjan kirjoittanut FM Juha Tahvanainen, merkityksellisen elämän kvaliteetteja tutkinut dosentti Arto O. Salonen sekä erittäin ajankohtaista kapitalismin kriisiteoriaa marxilaisesta näkökulmasta tarkasteleva väitöskirjatutkija FM Paula Rauhala. Oman pikantin lisänsä tuo uskontotieteilijä Heikki Tikkala, joka pohtii kysymystä, minkälaiseen maailmankuvaan kummitukset oikein kuuluvat.

Puistofilosofia-viikon ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan tapahtuman kotisivuilta: http://puistofilosofia.fi/ohjelma/. Puistofilosofian löydät myös Facebookista ja Twitterista (@Puistofilosofia).

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sydämellisesti tervetuloa!

Puistofilosofia-tapahtuma on tämän blogin kirjoittajan oma, henkilökohtainen ja rakas harrastus, joka näki päivänvalon kesällä 2010. Blogissa on luvassa jonkinlainen ”jälkilöyly-artikkeli” myöhemmin syksyllä VI Puistofilosofia-viikon tuntemuksista. Sitä ennen kannattaa liittyä mukaan filosofoimaan. Puistossa tavataan!

logo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s