Puistofilosofia-tapahtuma mukana PuheNyt: Rakkauspuhetta -festivaalilla Helsingissä 4.-5.9.2015

Puistofilosofia-tapahtumalla on ilo ja kunnia osallistua Helsingin Suvilahdessa 4.-5.9.2015 järjestettävälle PuheNyt: Rakkauspuhetta -festivaalille.

Kaksipäiväisen puhetapahtuman tarkoituksena on tarjota vastapainoa vihapuheelle: Rakkauspuhe ei ole vain puhetta rakastumisesta tai rakastamisesta sen kaikessa monimuotoisuudessaan; rakkauspuhe on myös suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä lisäävää puhetta ja keskustelua, välittävää ja kiinnostunutta. Se voi olla suorasanaista ja haastavaakin, muttei hyökkäävää, syyttävää tai loukkaavaa. Rakkautta lähestytään kiehtovien keskustelujen kautta niin saunan lauteilla, brunsseilla, työpajoissa kuin puhekaraoken välityksellä.

Lauantaina 5.9. Ravintola Lämmön Rakkausbrunssilla Suvilahdessa käytetään puheenvuoroja rakkaudelle. Tarkoitus on puheita pitäen, mutta myös kysymyksiä ja argumentteja yleisön joukosta nostaen, keskustella erilaisista rakkauden kohteista. Puheenvuoron käyttävät mm. kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim, kirjailija Elina Hirvonen, äänitaiteilija Juha Valkeapää, toimittaja-muusikko Mari Vesala, toimittaja-kirjailija Antti Kauppinen, viihdetaiteilija Seksikäs-Suklaa, näyttelijä Ujuni Ahmed sekä neljä Kallion ilmaisutaidon lukion opiskelijaa.

Puistofilosofia pitää edellä mainitulla brunssilla puheenvuoron viisauden rakastamisesta. Tarkoitus on Platonin (427 – 347 eaa.) Pitojen hengessä lähestyä rakkauden korkeinta kohdetta – viisautta – ja pyrkiä nivomaan filosofisen tradition näkemyksiä tämän päivän maailmaan, ihmisten jokapäiväisen elämän rakennustarpeiksi.

All you need is love! Kaikki mukaan keskustelemaan rakkaudesta ja tietenkin rakastamaan! Rakkauspuhetta-festivaalilla nähdään! Tapahtuman ohjelma kokonaisuudessaan luettavissa täältä.

PuheNyt: Rakkauspuhetta järjestetään yhteistyössä esitystaidetalo Mad House Helsingin kanssa.

 

Teksti julkaistu alunperin Puistofilosofia-tapahtuman kotisivuilla osoitteessa http://www.puistofilosofia.fi. Tapahtuma on blogin pitäjän henkilökohtainen ja rakas harrastus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s