XI Puistofilosofia-viikon 20.-24.7.2021 ohjelma on julkaistu

Rakkaat ystävät! On se hetki kesästä, jolloin Puistofilosofia-viikon ohjelma julkaistaan. Tuttuun tapaan ajattelun ja dialogin festivaali kokoaa Ikaalisiin alustajien, esiintyjien sekä ihmisyyden äärellä viihtyvän yleisön viideksi päiväksi tutustumaan toisiinsa ja synnyttämään kuuluisia sinisiä ajatuksia.

Luvassa on todella mielenkiintoinen kattaus ajattelun aineksia, Kyllikki Saaren kollektiivisesta muistosta Aku Ankan huumoriin, Aleksanteri Suuren filosofisia kykyjä tietenkään unohtamatta.

Entäpä sitten mielen oudot liikkeet? Voiko mieli laajentua pään sisästä? Entä, miten aivot ja yliluonnolliset kokemukset oikein limittyvät toisiinsa? Tästä on vain lyhyt harppaus metafyysisiin spekulaatioihin kaiken luonteesta.

Länsimainen filosofia on kaikille tuttua, mutta ajatus voi olla kovilla, kun tutustutaan toisten kulttuuripiirien filosofioihin, kuten kungfutselaisuuteen. Mitä tulee verkossa riehuviin nettitrolleihin, niin jäljet saattavat johtaa Pietarin trollitehtaaseen.

Eikä pidä unohtaa elämän tarkoituksellisuutta ja merkityksellisyyttä, aihepiiriä, joka kuuluu filosofian esittämien kysymysten ytimeen. Niiden pohjalta on yritetty rakentaa maallisia utopioita, joiden pystyttäminen edelleen jatkuu. Ehkä jonain päivänä myös eläimien subjektiiviset oikeudet ymmärretään laajempana kokonaisuutena. Voimmeko kohdata toisemme dialogissa ihmisarvomme tunnustaen? Tulevaisuuden megatrendien tulisi vaikuttaa päätöksiimme jo nyt!

Rakkaat ystävät! Kaikkiin edellä heitettyihin ajatuskiehkuroihin yritetään löytää vastauksia Ikaalisten XI Puistofilosofia-viikolla 20.-24.7.2021. Lisää kysymyksiä ja pohdiskeluja on luvassa viiden ajatuspölystä sakean päivän aikana.

Vuonna 2021 Puistofilosofia ry on mukana yhteistyökumppaneina kahdessa valtakunnallisessa hankkeessa, Suomen Akatemian, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Tieteellisen seurain valtuuskunnan Tutkitun tiedon teemavuodessa 2021. Se kokoaa yhteen tapahtumia ja tekoja, joiden avulla muodostuu monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta.

Toinen on Erätauko-säätiön ja Yleisradion kanssa yhteistyössä suoritettava, viisi vuotta kestävä (2021- 2026) Hyvin sanottu -hanke, jonka tarkoituksena on kohottaa keskustelukulttuurin tasoa yhdessä, innostaa ihmisiä mukaan toisiaan kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun, luoda turvallisia paikkoja keskustelulle, sekä pyrkiä siihen, että keskusteluun osallistuminen olisi kaikille suomalaisille mielekkäämpää.

Kahden yllä mainitun yhteistyökumppanuuden säikeet näkyvät vahvasti XI Puistofilosofia-viikon 20.-24.7.2021 ohjelmassa.

Tuttuun tapaan ohjelma täydentyy vielä muutamalla kohdalla. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa ohjelmaa päivittäin, sekä seurata tiedotuksia some-kanavillamme.

Kaikki tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ota siis ystäväsi, viltti ja piknik-kori mukaan ja suunnista Ikaalisiin! Sydämellisesti tervetuloa!

XI Puistofilosofia-viikon 20.-24.7.2021 ohjelman voi lukea TÄSTÄ tai sitten klikkaamalla yllä kotisivujen tehtäväpalkissa olevaa kuvaketta.

***


Artikkeli julkaistu 15.7.2021 Puistofilosofia ry:n kotisivuilla osoitteessa www.puistofilosofia.fi. Puistofilosofia-viikko on blogin kirjoittajan perustama ajattelun ja dialogin festivaali, jota hän järjestää kotikaupungissaan Ikaalisissa heinäkuisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s